قبل از توضیح دقیق باید گفت که میکرونیدلینگ یک روش زیبایی است که متخصصان پوست از آن برای تشویق پوست به تولید کلاژن با بهرهگیری از پاسخ درمانی طبیعی بدن استفاده میکنند.
میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی است که در آن از سوزن های کوچک و استریل شده برای سوراخ کردن پوست استفاده میشود. و هدف از این درمان تولید کلاژن و بافت پوست جدید برای صاف، سفت و شاداب کردن پوست است.
میکرونیدلینگ بیشتر برای صورت استفاده میشود و ممکن است ظاهر آکنه، جای زخم، لکه های تیره، چین و چروک و منافذ بزرگ را کاهش دهد. باید در نظر داشته باشید که این روش ممکن است برای افرادی با ویژگی های زیر ایمن نباشد زیرا ممکن است تا چند روز پس از عمل، قرمزی و سوزش جزئی را تجربه کنید. افرادی که:
- داروهای خاص آکنه استفاده میکنند
- آکنه فعال دارند
- کسانی که پسوریازیس یا اگزما متوسط تا شدید دارند
هر جلسه میگروبیلدینگ ممکن است حدود ۳۰ دقیقه طول بکشد. برای انجام آن بهتر است به یک متخصص پوست، جراح پلاستیک یا جراح زیبایی با گواهی بورد مراجعه کنید. ممکن است برای بهترین نتایج به چندین درمان نیاز داشته باشید.
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ یک روش زیبایی است که برای درمان مشکلات پوستی با تحریک تولید کلاژن استفاده میشود. این درمان که به عنوان درمان القای کلاژن نیز شناخته میشود، با استفاده از سوزن های مینیاتوری و استریل شده، ریز سوراخ هایی را در پوست ایجاد میکند.
فرآیند ترمیم پوست پس از میکرونیدلینگ میتواند به کاهش ظاهر زخم ها و لکه های تیره و همچنین بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک کند. همچنین جالب است بدانید که میکرونیدلینگ ممکن است رشد مو را در افراد مبتلا به آلوپسی تقویت کند.
اگر از سلامت خوبی برخوردار هستید و نگرانی های پوستی خاصی دارید که با درمان های خانگی یا سایر انواع روش های پوستی مانند لایه برداری شیمیایی پاسخ نگرفته اید، احتمالا یک کاندیدای ایده آل استفاده از میکرونیدلینگ هستید. همچنین یک متخصص پوست میتواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این کار برای پوست شما مناسب است یا خیر.
فواید میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ به دلیل لیست فزاینده مزایای آن محبوبیت پیدا کرده است. گفته میشود که پوست را با حداقل ناراحتی و زمان کوتاهی جوانسازی و حجیم میکند و میتوان آن را متناسب با نیازهای هر فرد تنظیم و شخصی سازی کرد.
از مزایای میکرونیدلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش ظاهر بد زخم ها و جوش ها، از جمله آکنه
- کاهش ظاهر خطوط ریز و چین و چروک
- کوچک کردن منافذ بزرگ شده
- بهبود ظاهر بد یا لکه های تیره
- صاف کردن رنگ ناهموار پوست
- بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
- تقویت رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی
هزینه میکرونیدلینگ
هزینه میکرونیدلینگ به اندازه ناحیه ای از بدن که روی آن کار میشود بستگی دارد، تعداد جلسات مورد نیاز و نرخ های خاص متخصص شما هم میتواند موثر باشد. معمولاً تحت پوشش بیمه نیست مگر اینکه پزشک شما این روش را از نظر پزشکی ضروری تشخیص دهد. با این حال، آن موارد نادر است.
هزینه میکرونیدلینگ نسبت به لیزر درمانی بسیار کمتر است و ممکن است برای برخی افراد بهتر عمل کند. درمان های لیزری شامل استفاده از گرما است که میتواند بر رنگدانه پوست شما تأثیر بگذارد پس بهترین گزینه میکرونیدلینگ است.
از آنجایی که میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی یا زیبایی محسوب میشود، معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. همچنین یک پزشک یا کلینیک خاص ممکن است بتواند با تنظیم یک برنامه پرداخت برای شما، به مقرون به صرفه بودن درمان های شما کمک کند.
آثار و نتایج میکرونیدلینگ
در طی فرآیند میکرونیدلینگ نتایج ایده آل پس از چندین جلسه به دست میآید اما ممکن است نیاز به یک برنامه نگهداری طولانی مدت داشته باشد. میکرونیدلینگ بسیار موثرتر از غلتک های خانگی است که به احتمال بسیار زیاد از آنها استفاده میکنید.
افرادی که رنگ پوست تیرهتری دارند، ممکن است میکرونیدلینگ را به لیزر درمانی ترجیح دهند، زیرا نگرانیهای ایمنی مرتبط با انواع خاصی از درمانهای لیزری روی پوست رنگی است. تحقیقات در مورد اثربخشی و ایمنی استفاده از لیزر بر روی پوست های تیره تر هنوز وجود ندارد.
روی کدام نواحی بدن میکرونیدلینگ قابل انجام است؟
بابد بدانید میکرونیدلینگ بیشتر برای صورت استفاده میشود. علاوه بر نگرانی های صورت، گاهی اوقات از میکرونیدلینگ برای درمان ترک های پوستی در سایر نواحی بدن هم استفاده میشود. یک مطالعه منبع معتبر نشان داد که میکرونیدلینگ در صورت ترکیب با فیلرها برای علائم کشش روی ران ها و ناحیه شکم موثر است. همچنین جای زخم در سایر قسمت های بدن نیز ممکن است با این روش درمان شود.
با این حال، هزینه های دیگری خارج از خود درمان وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در حالی که اکثر مردم به زمان استراحت قابل توجهی نیاز ندارند، ممکن است لازم باشد در نظر داشته باشید که آیا از کار مرخصی خواهید گرفت یا خیر.
میکرونیدلینگ چگونه در بدن عمل میکند؟
میکرونیدلینگ پوست شما به ساخت کلاژن بیشتر تشویق میکند و با این کار پوست با ساخت بافت جدید غنی از کلاژن پاسخ میدهد. این بافت جدید پوست از نظر تن و بافت یکدست تر است. معمولاً پوست با افزایش سن یا آسیب، کلاژن های طبیعی موجود در خودش را از دست میدهد. همچنین با تشویق پوست به ساختن بافت جدید، کلاژن اضافی ممکن است به سفتتر شدن پوست هم کمک کند.
میکرونیدلینگ ممکن است با سرم های موضعی، فرکانس رادیویی و پلاسمای غنی از پلاکت نیز ترکیب شود. متخصص پوست میتواند به شما در تصمیم گیری در مورد گزینه های درمانی اضافی و هزینه های تخمینی آنها کمک کند.
آیا میکرونیدلینگ خطرات یا عوارض جانبی دارد؟
مانند تمام عمل های زیبایی، میکرونیدلینگ نیز خطراتی دارد. اما شایع ترین عارضه جانبی، تحریک جزئی پوست بلافاصله پس از عمل است. همچنین ممکن است برای چند روز قرمزی را مشاهده کنید.
میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب است؟
ممکن است کاندیدای ایده آل برای میکرونیدلینگ نباشید اگر:
- بیماری های پوستی خاصی مانند پسوریازیس یا اگزما دارید
- زخم های باز یا آکنه فعال دارید
- اخیرا پرتودرمانی داشته اید
همچنین افرادی که باردار هستند ممکن است قبل از درمان نیاز به معاینه توسط متخصص زنان یا زایمان داشته باشند.
آماده شدن برای میکرونیدلینگ
قبل از انجام عمل، با پزشک در مورد راه های آماده شدن برای قرار ملاقات خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد مصرف برخی داروها مانند ایبوپروفن و داروهای درمان آکنه (مانند آکوتان) را خیلی قبل از انجام عمل متوقف کنید.
همچنین توصیه میشود از استفاده از موادی که ممکن است حساسیت پوست شما را افزایش دهند خودداری کنید. پزشک شما ممکن است توصیه کند که استفاده از رتینوئیدهای موضعی و لایه بردارها را قبل از قرار ملاقات میکرونیدلینگ متوقف کنید.
بعد از میکرونیدلینگ چه انتظاری باید داشت
میکرونیدلینگ به اندازه جراحی پلاستیک پر از بریدگی نیست و زمان بهبودی آن حداقل است. اکثر مردم به زمانی برای استراحت احتیاج ندارند و میتوانند فروا به روزمرگی هایشان برگردند.
ممکن است در چند روز اول پس از عمل متوجه سوزش و قرمزی پوست شوید. بدانید که این یک پاسخ طبیعی به “آسیب های” کوچکی است که توسط سوزن ها در پو÷ست شما ایجاد میشود.
پس از انجام میکرونیدلینگ بهتر است اجازه دهید پوستتان خوب شود سپس از لوازم آرایشی مختلف استفاده کنید. با این حال، پس از گذشت زمان مناسب، آرایش میتواند به پنهان کردن قرمزی در هنگام از بین رفتن آن کمک کند.
پوست شما نیز به آفتاب حساس تر خواهد بود، پس حتما از ضد آفتاب استفاده کنید. با این حال، توصیه میشود قبل از قرار دادن پوست در معرض نور خورشید و مواد شیمیایی خشن، یک هفته صبر کنید.
پس از انجام میکرونیدلینگ، پوست شما نسبتاً سریع سعی میکند تا بافت جدید را جوان کند.
برای حفظ نتایج درمان، به جلسات متعدد و شاید درمانهای تکمیلی دیگر نیاز دارید. پزشک با شما همکاری خواهد کرد تا یک برنامه عمل بر اساس اهداف فردی شما ایجاد کند.
بهترین مراقبت از پوست بعد از میکرونیدلینگ چیست؟
از آنجایی که کانالهای پوست شما پس از عمل باز و حساس هستند، بهتر است از موارد زیر در هفته اول بهبودی خودداری کنید:
- قرارگیری در معرض نور خورشید
- محصولات مراقبت از پوست با آلفا هیدروکسی اسید و رتینول
- آرایش
- قرار دادن خود در شرایطی که باعث تعریق شما میشود
- همچنین شما میتوانید با روش های زیر به بهبود پوست خود پس از میکرونیدلینگ کمک کنید:
- هیدراته ماندن (نوشیدن آب فراوان)
- استفاده از سرم آنتی اکسیدان
- با استفاده از ماسک خنک کننده
- استفاده از پپتیدهای محرک کلاژن
سوالات متداول درباره میکرونیدلینگ
موارد پایین رایجترین سوالات مراجعین درباره میکرونیدلینگ است، حتما این سوالات و جوابهایشان را با دقت بخوانید تا سوالات احتمالیتان برطرف شود.
برای نتیجه گرفتن چند جلسه میکرونیدلینگ نیاز است؟
نتیجه گرفتن ممکن است بر اساس شدت نگرانی پوست، محل آن و برنامه درمانی مورد استفاده متفاوت باشد. پزشک ممکن است چهار تا شش جلسه درمانی را توصیه کند. پوست ممکن است به مدت ۳ تا ۶ ماه پس از درمان میکرونیدلینگ به افزایش تولید کلاژن ادامه دهد.
برای درمان آکنه به چند جلسه میکرونیدلینگ نیاز دارم؟
برنامههای درمانی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما تحقیقات نشان داده است که تنها پس از دو جلسه میکرونیدلینگ، بهبود خفیفی در جای زخم پس از آکنه وجود دارد. پس از شش جلسه، افراد بهبود متوسطی در بافت پوست خود و بهبود خوبی در ظاهر زخم مشاهده میکنند.
چرا انجام میکرونیدلینگ در حین مصرف ایزوترتینوئین (آکوتان) بد است؟
انجام روش میکرونیدلینگ در حین مصرف ایزوترتینوئین (آکوتان) توصیه نمیشود زیرا ممکن است احتمال ایجاد زخم در اثر این روش را افزایش دهد. قبل از شروع درمان میکرونیدلینگ، باید حداقل ۶ ماه پس از قطع دارو منتظر بمانید.
بدون نظر