خال ها یا مادرزادی هستند یا در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شوند. این خال ها در دو نوع دارای رنگ دانه یا بدون رنگ هستند اما در هر صورت بعضی از آنها ظاهر خوشایندی ندارند. خال های مادرزادی یا گوشتی هنگامی که بر روی صورت هستند، ظاهر ناخوشایندی را برای افراد ایجاد می کنند. بهتر است بگوییم که این خال ها یا زائده های پوستی از زیبایی آن شخص می کاهد و بهترین راه برداشتن آن است.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به دنبال اطلاعاتی در مورد بدون دردسر ترین روش برای برداشتن خال یا زائده های پوستی خود باشید. در این مقاله در مورد برداشتن خال با روش RF اطلاعاتی را در اختیار شما خواهیم گذاشت. با ما همراه باشید.
برداشتن خال با روش RF چگونه است؟
روش RF ( رادیو فرکانسی یا Radio Frequency) روشی برای از بین بردن خال و زائده های پوستی است. این روش درمانی موثر و سریع برای از بین بردن نقاط خال مانند پوستی است که توسط پزشک زیبایی و یا متخصص پوست و مو انجام می شود.
پایه و اساس این روش استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا (4.0 مگا هرتز) و ایجاد گرمای اندک توسط الکترودهای میکروفیبر است.
این روش معمولا برای از بین بردن خال هایی استفاده می شود که برجسته هستند و از سطح پوست بالاتر قرار دارند. همچنین در این روش شما این امکان را دارید که خال هایی که تکثیر شونده هستند را به طور کامل از بین ببرید.
این روش بدون اعمال هیچ فشار یا دخالت فیزیکی انجام می گیرد. در این روش پزشک پوست اطراف خال را با سرنگی بسیار نازک بی حس می کند. خال توسط دستگاه الکترود حلقه ای رادیو سرجری تراشیده می شود.
توجه داشته باشید که پس از برداشتن خال به مدت یک هفته الی 10 روز در محلی که خال برداشته شده است پوست اندازی صورت می گیرد که با گذشت زمان پوست به حالت طبیعی برمی گردد.
این روش بدون خونریزی و با حداقل درد نسبت به سایر روش ها انجام می شود. گرمای ایجاد شده در این روش برای کنترل خونریزی مفید است.
همچنین توجه داشته باشید که گرمای این امواج رادیوئی به اندازه ای نیست که روی پوست سوختگی ایجاد کند پس از انجام آن کمترین اثر از جای آن (اسکار) روی پوست باقی می ماند.
علاوه بر این در این روش تنها لایه برجسته خال که از سطح پوست بالاتر است برداشته می شود و امکان فرو رفتگی جای خال اندک است.
در مواردی که پزشک تشخیص دهد که احتمال سرطانی بود خال وجود دارد، با این متد خال برجسته بطور کامل از سطح پوست برداشته می شود و برای تشخیص دقیق تر آن را به هیستوپاتولوژی (آسیب شناسی بافتی) ارسال می کنند.
مزایای برداشتن خال با روش RF
همه افراد برای انجام هر عمل جراحی به دنبال مناسب ترین و بدون دردسر ترین روش هستند تا کمترین عواقب را به دنبال داشته باشد. برداشتن خال نیز از این قانون مستثنی نیست. پس برای گرفتن بهترین نتیجه لازم است اطلاعاتی را در این زمینه داشته باشیم، سپس اقدام کنیم.
یکی از اصلی ترین مزایای این روش این است که روش RF روشی ایمن است و فرآیند بهبودی آن در مدت زمان کوتاهی انجام می شود.
برخی از مزایای این روش که بسیار حائز اهمیت است، به شرح زیر است:
- به جا ماندن کمترین اثر از خال برداشته شده؛
- حداقل آسیب به بافت اطراف خال؛
- بدون خونریزی؛
- حداقل درد بعد از تزریق بی حسی.
عوارض ناشی از برداشتن خال با روش RF
توجه داشته باشید که بهترین روش برای برداشتن خال هم ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. بعد از برداشتن خال با روش RF هم شاید شما در محل خال برداشته شده احساس خارش یا سوزش داشته باشید که برای آن توسط پزشک پماد تجویز می شود.
گاهی هم پیش می آید که بر روی پوست جوش ظاهر شود. لازم است به اطلاعتان برسانیم که این جوش ها موقتی بوده و در مدت زمانی کوتاه از بین می روند. دلیل ظاهر شدن این جوش ها حساسیت به پانسمان است.
مراقبت های بعد از برداشتن خال
بعد از برداشتن خال باید مراقبت هایی انجام دهیم تا پوست حداقل آسیب را ببیند و بهترین نتیجه را در این راستا بگیریم ضروری است مواردی را رعایت کنیم. در اینجا به مواردی که بعد از برداشتن خال باید رعایت شود اشاره شده است.
قرار نگرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش نور خورشید
قرار گرفتن در معرض نور خورشید یکی از عوامل بوجود آمدن خال هایی است که مادرزادی نیستند. پس توجه داشته باشید که نور خورشید امکان تشدید وضعیت خال و بازگشت مجدد آن بعد از برداشتن را دارد.
پس حتما بعد از برداشتن خال قرار گرفتن در معرض نور خورشید را به حداقل برسانید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
از آرایش سنگین خودداری کنید
توصیه می شود بعد از برداشتن خال به مدت یک هفته فقط از کرم های ترمیم کننده پوست که توسط پزشک تجویز می شوند استفاده کنید تا به بهبودی هر چه سریعتر جای زخم خود کمک کنید.
پانسمان کردن خال برداشته شده برای بهبود هر چه سریع تر
بر خلاف باور اکثریت افراد باز گذاشتن محل خال برداشته شده نه تنها به بهبودی جای زخم کمک نمی کند، بلکه باعث به جا ماندن جای زخم روی صورت یا بدن می شود. پس توصیه می شود فقط در زمان شستن یا استفاده از کرم ترمیم کننده محل زخم را باز کنید.
آیا بعد از برداشتن خال با روش RF امکان بازگشت آن وجو دارد؟
هیچ روش درمانی برای از بین بردن صد در صد خال وجود ندارد و گاهی پیش می آید که پس از برداشتن خال بعد از مدتی مجدد روی پوست ظاهر شوند. در این موارد نیاز است مجددا به پزشک مراجعه کنید.
هزینه برداشتن خال
هزینه برداشتن خال با در نظر گرفتن محل رویش، اندازه و رنگ و حتی نوع آن متغیر است. علاوه بر این کلینیکی که شما برای برداشتن خال به آن مراجعه می کنید در هزینه نهایی تاثیرگذار خواهد بود.
ناگفته نماند که شهری هم که در آن اقدام به برداشتن خال می کنید در میزان هزینه تاثیرگذار است.
چه مدت بعد از برداشتن خال پوست ترمیم می شود؟
بطور کلی انتظار می رود که پوست در مدت زمان 2 تا 3 هفته بازسازی شود اما در روش هایی که پوست کمتر آسیب می بیند؛ مدت زمان بازسازی به یک هفته کاهش می یابد.
سخن آخر
در این مقاله درباره خال های مختلف و روش برداشتن آنها صحبت کردیم. با توجه به احساس نیاز، وقت و هزینه ای که برای برداشتن خال می کنیم لازم است که همه جوانب کار را در نظر بگیریم تا به نتیجه دلخواه برسیم. انتخاب پزشک مناسب اولین مرحله برای شروع این کار است.
اندازه، محل قرار گیری و دارای رنگ دانه یا بدون رنگ دانه بودن خال یا زائده پوستی خود را در نظر بگیرید. اگر احساس می کنید که خال شما مشکوک است یا به مرور زمان شکل آن تغییر می کند پزشک را از این موضوع آگاه کنید تا بررسی بیشتری در این زمینه انجام دهد. حتی گاه نیاز می شود که جهت بررسی بیشتر نمونه به هیستوپاتولوژی ارسال شود.
برای خال های برجسته، نامتقارن یا خال هایی که دارای سایز بزرگی هستند بهتر است هرچه سریعتر با پزشک در ارتباط باشید و اقدامات لازم را برای برداشتن آن انجام دهید.
بعد از برداشتن خال مراحل مراقبت از آن را جدی بگیرید و تا رسیدن به بهبودی کامل، طبق دستور پزشک تمامی اصول را رعایت کنید.
بدون نظر