اگر شما از دسته افرادی هستید که تصمیم دارید عیوب پوست خود مانند چین و چروک، اسکار، افتادگی و … را اصلاح کنید، می‌توانید با تزریق ژل یا فیلر به هدف خود برسید. البته ژل و فیلر با یکدیگر تفاوت دارند و هرکدام به‌دلیل خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارند برای شرایط خاصی مورداستفاده قرار می‌گیرند. از همین رو تصمیم داریم در ادامه به بررسی تفاوت ژل با فیلر بپردازیم تا شما بتوانید با توجه به خواسته‌ای که دارید بهترین انتخاب را داشته باشید.

فیلر چیست؟

برای آنکه متوجه تفاوت ژل با فیلر شویم، لازم است که در ابتدا به بررسی تعریف هریک از این موارد بپردازیم. درباره تعریف فیلر باید گفت که فیلرها در پزشکی زیبایی کارایی بالایی دارند و از آن‌ها برای برطرف کردن علائم پیری و جوانسازی چهره استفاده می‌کنند. البته فیلرها در پزشکی برای تغییر شکل نواحی مختلفی چون گونه، پیشانی، چانه و … نیز مورداستفاده قرار می‌گیرند.

فیلر چیست؟

متخصص پوست و زیبایی برای تزریق فیلرها از سرنگ‌های مخصوص استفاده می‌کند؛ این سرنگ‌ها دارای سوزن‌های بسیار ظریف هستند و متخصص فیلر داخل آن‌ها را به بافت زیر جلدی تزریق می‌کند. باید اشاره کرد که تزریق فیلر کار سختی نیست و برای انجام آن نیازی به بیهوشی شخص نیز نخواهد بود. البته مهارت و تخصص پزشک برای انجام تزریق فیلر بسیار اهمیت دارد و شما باید این کار را به یک متخصص و شخص باتجربه بسپارید.

فیلرها انواع متفاوتی دارند!

نکته دیگری که باید در رابطه با فیلرها به آن اشاره کرد، این است که فیلرها انواع متفاوتی دارند و باید بسته به هدف شما از فیلر مناسبی استفاده کرد. البته فیلرها به‌طورکلی به سه دسته متفاوت تقسیم می‌شوند که این سه دسته عبارتند از:

فیلرهای قابل جذب یا بیولوژیکی

این دست از فیلرها اثر موقت دارند و از آن‌ها به‌عنوان پرکننده‌های سطحی یاد می‌کنند. این فیلرها در اکثر مواقع به‌خوبی جذب پوست می‌شوند و نتیجه‌ی طبیعی را به همراه خواهند داشت. از این فیلر معمولا برای از بین بردن چین و چروک‌های سطحی، حجم دادن به لب‌ها و همچنین استخوان‌های گونه استفاده می‌کنند و بیمار بعد از تزریق می‌تواند به انجام فعالیت‌های روزانه خود بپردازد. ماندگاری نتیجه تزریق فیلرهای قابل جذب معمولا بین 3 تا 10 ماه است و سبک زندگی شما و عادت‌هایی که دارید می‌توانند این مدت‌ را کم یا زیاد کنند.

فیلرهای مصنوعی یا دائمی

فیلرهای مصنوعی یا دائمی چیست

فیلرهای دائمی می‌توانند عمیق‌ترین پرکنندگی را داشته باشند، اما نکته‌ای که باید در رابطه با آن‌ها گفت، این است که این فیلرها به‌هیچ‌وجه جذب پوست نمی‌شوند و اثرات آن‌ها برای مدت‌زمان طولانی روی پوست باقی خواهد ماند. در نتیجه اگر شیارهای چین و چروک‌های شما بسیار عمیق باشد، متخصص از این نوع فیلر برای شما استفاده خواهد کرد تا نتیجه‌ی رضایت‌بخشی حاصل شود.

فیلرهای نیمه مصنوعی یا نیمه دائمی

فیلرهای نیمه دائمی برای از بین بردن چین و چروک‌های عمقی مناسب هستند و متخصص آن‌ها را به لایه‌ میانی پوست که عمیق‌ترین لایه درم است تزریق می‌کند. از این فیلر برای حجیم‌سازی لب‌ها، چانه و گونه نیز استفاده می‌شود و باید گفت ماندگاری آن معمولا تا سه سال است؛ البته این مدت‌زمان ممکن است بیشتر یا کمتر نیز شود. نکته‌ی دیگری که باید در رابطه با فیلرهای نیمه دائمی گفت، این است که این فیلرها نیز مانند فیلرهای بیولوژیکی جذب پوست می‌شوند، اما روند جذب آن‌ها طولانی‌تر و کندتر است.

ژل چیست؟

تابه‌اینجا به تعریف فیلر و انواعی که دارد پرداختیم؛ اما برای بررسی تفاوت ژل و فیلر لازم است که با تعریف ژل نیز آشنا شویم، از همین رو باید بگوییم که ژل‌ها نوعی ماده مصنوعی هستند که برای از بین بردن شیارهای عمیق پوستی مورداستفاده قرار می‌گیرند. باید متذکر شد که مصنوعی بودن ژل اصلی‌ترین تفاوت آن با فیلر است.

بنابراین زمانی که متخصص برای برطرف کردن مشکلات پوستی از ژل استفاده می‌کند، نتیجه به‌سرعت و در کوتاه‌ترین زمان مشخص خواهد شد. همچنین امکان کم یا زیاد کردن ژل بعد از تزریق نیز وجود دارد، از همین رو شما می‌توانید درصورت نارضایتی مشکل را به پزشک خود اطلاع دهید تا تغییرات لازم صورت گیرد.

ژل چیست؟

تفاوت ژل با فیلر

اکنون با تعریف‏های مربوط به ژل و فیلر آشنا هستیم و می‌دانیم که مصنوعی بودن ژل اصلی‌ترین تفاوت میان این دو روش است. البته فرق ژل و فیلر بیشتر از این مورد است، به‌طوری‌که باید گفت از فیلر معمولا برای برطرف کردن شیارهای نیمه عمیق، مانند شیارهای زیر چشم یا اسکارهای روی پوست استفاده می‌کنند. این در حالی است که ژل برای شیارهای عمیق مورداستفاده قرار می‏گیرد و متخصص می‌تواند با استفاده از آن عیوب و شیارهای عمیق صورت را برطرف کند.

عوارض ژل و فیلر نیز از دیگر تفاوت‏های میان این دو روش است، به‌طوری‌که باید گفت فیلرها در مقایسه با ژل‌ها از عوارض کمتری برخوردار هستند. البته اگر تزریق فیلر و ژل توسط یک متخصص باتجربه انجام شود، احتمال بروز این عوارض به حداقل خواهد رسید. در رابطه با گروه سنی مناسب برای تزریق ژل و فیلر باید گفت که تفاوت خاصی وجود ندارد، اما متخصصان توصیه می‌کنند که افراد پیش از رسیدن به سن بلوغ چنین تزریقاتی را انجام ندهند؛ زیرا در سن بلوغ تغییرات مختلفی برای چهره رخ می‌دهد و همین موضوع باعث می‌شود که نتیجه‌ی تزریق ژل و فیلر مطلوب نشود.

تفاوت ژل و فیلر در ماندگاری نیز حائز اهمیت است و باید گفت ماندگاری فیلر به‌خصوص فیلر دائمی در مقایسه با ژل بیشتر خواهد بود؛ به‌طوری‌که ژل معمولا بین 6 تا 12 ماه و فیلر بین 6 تا 18 ماه ماندگاری دارد. البته شرایط پوست، عادت‌های زندگی و … نیز می‌توانند در مدت‏زمان ماندگاری این درمان‌ها موثر باشند.

جمع‌بندی

همان‌طورکه مطالعه کردید، در این مقاله به بررسی تفاوت دو مورد از محبوب‏ترین روش‌های درمان و زیبایی، یعنی تفاوت ژل و فیلر پرداختیم و هرآنچه لازم بود بدانید را در اختیارتان قرار دادیم. حال اگر شما نمی‌دانید که از کدام یک استفاده کنید، می‌توانید با یک متخصص در این باره مشورت کنید تا بهترین تصمیم برای شما گرفته شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *